Hoe een piano verhuizen?

Als u een piano in huis hebt dan bent u daar vast aan gehecht. Geen haar op uw hoofd die eraan denkt om de piano achter te laten in uw oude woning! Vanzelfsprekend kunt u uw piano meenemen naar uw nieuwe woning. Het verhuizen van een piano is alleen wel een klus waar veel bij komt kijken. Een piano is zwaar en het risico op krassen in de lak is groot. Houd u er daarom rekening mee dat er een aantal punten zijn waar u goed op moet letten. U kunt er natuurlijk ook voor kiezen om de verhuizing van uw dierbare piano over te laten aan een daarin gespecialiseerd verhuisbedrijf. Zo bent u ervan verzekerd dat uw piano op een veilige manier en zonder krassen in de lak verhuisd wordt naar uw nieuwe woning.

 

Piano verhuizen vanaf een verdieping

Een piano verhuizen is al een behoorlijke klus op zich. Het verhuizen van een piano vanaf een hoger gelegen verdieping maakt deze klus tot een nog grotere uitdaging. Gelukkig kunt u hierbij gebruik maken van verhuishulpmiddelen als een verhuislift of een verhuis hijskraan. wij raden u aan om, zeker wanneer u in een hoger gelegen appartement woont, de verhuizing van uw piano uit te besteden aan een daarin gespecialiseerd verhuisbedrijf. Zaken als de huur van een verhuislift of verhuis hijskraan zijn dan al bij de prijs inbegrepen en de verhuizers hebben de benodigde ervaring met het verhuizen van piano’s vanaf een verdieping.

 

Aandachtspunten

Wilt u de verhuizing van uw piano toch liever zelf uitvoeren? Dan zijn er een aantal zaken waar u goed op moet letten. Wij hebben de belangrijkste aandachtspunten voor u op een rijtje gezet: 

Pak de piano zorgvuldig in. Zo voorkomt u krassen in de lak.
Huur een verhuislift of verhuis hijskraan, indien nodig.
Regel geschikt vervoer om uw piano zo veilig mogelijk te kunnen vervoeren. Zo moet deze stevig vastgezet kunnen worden.
Zorg ervoor dat de piano bij aankomst in uw nieuwe woning direct op de juiste plek gezet kan worden, zodat er naderhand niet weer met de piano geschoven hoeft te worden.

Door goed op bovenstaande punten te letten vermindert u het risico op schade aan uw piano tijdens de verhuizing.


Een professioneel verhuisbedrijf inschakelen?

Hulp of advies bij de verhuizing van uw piano is geen overbodige luxe. U kunt hiervoor het beste terecht bij een verhuisbedrijf dat ruimschoots ervaring heeft met het verhuizen van piano’s. De prijzen van een verhuisbedrijf kunnen behoorlijk uiteenlopen. Vergelijk daarom altijd eerst de prijzen van meerdere verhuisbedrijven voordat u met een verhuisbedrijf in zee gaat. Het vergelijken van de prijzen van verhuisbedrijven bij u in de buurt hebben wij u extra makkelijk gemaakt: Vul het formulier op deze pagina in en ontvang offertes van tot wel 6 lokale verhuisbedrijven in uw mailbox.
Onze service is geheel gratis en vrijblijvend. Vergelijk de offertes op zaken als prijs, kwaliteit, voorwaarden en garanties, maak vervolgens uw keuze en bespaar zo flink op de kosten van uw piano verhuizing!